Zájem o kurz Nebojte se počítačů nás překvapil

Ve spolku sousedů přemýšlíme, jak můžeme pomoci všem komunitám v našem městysu. Jednou z aktivit, které jsme schopni zvládnout “vlastními silami” je vzdělávání seniorů v oblasti IT. Máme totiž mezi sebou několik IT profesionálů a dokonce i Radka Pohnána, který má vzdělávání jako svůj denní chléb a téma vzdělávání seniorů je mu velice blízké (uspořádal pro vás už například besedu s Jarkou Švarcbachovou na téma péče o lidi s Alzheimerovou chorobou).

A protože aktivně podporujeme rozvoj školství ale i mimoškolního vzdělávání v našem městysu. Spojili jsme se s naší základní školou a díky pochopení paní ředitelky Šeblové se na svět vyklubalo miminko s názvem Nebojte se počítačů. Křest nastane dne 27. 9 v počítačové učebně v ZŠ Škvorec. V příštích bězích plánujeme zapojení žáků jako asistentů při výuce a propojit tak generace našich spoluobčanů.

Sami jsme netušili, jaký zájem akce vyvolá. Již 24 hodin po oznámení došlo k naplnění kapacity. Kurz je nyní tedy plně obsazen. Dokonce jsme během dalších dvou dnů získali dostatek zájemců na druhý běh. A slibujeme, že i na ně se určitě dostane.

Jedna věc je však k zamyšlení. Jedna ze zájemkyň s tímto nápadem přišla před dvěma lety a kontaktovala stávající zastupitelstvo. Dva roky uplynuly, ale protože se nic nestalo, asi to pro nikoho z členů vedení obce nebylo tak zásadní téma, že by se mu měl věnovat. Pro nás to ale velké téma je. Věříme, že pokud jsou lidé i ve vyšším věku aktivní, nestojí na okraji společnosti a cítí se být stále potřební, na místní komunitu to má obrovský vliv.

Stále platí, že pokud máte o tento kurz zájem, zavolejte vedoucímu projektu – Radkovi Pohnánovi (606 339 937). Určitě vás oslovíme při plánování dalších běhů.

Kdo vás bude školit?

• Jana Fejfarová
  • Radek Pohnán
  • Jan Rössler

Jaroslav Vácha

Celoživotní počítačový nadšenec a milovník všech technologií. Díky dětem nadšený fanoušek házené a atletiky a jako předseda školské rady také nadšený fanoušek naší školy. V poslední době například i příležitostný promítač v Bio Bezdíkov.